23 ene 2009, 0:30

"... чувам пеперудени откоси..." 

  Poesía
640 0 9
 

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=151835

 

чуваш ли...

дъха на чайките,
които вечер
разлистват
недочетени...

вълни
и уморено галят
пясъка,
заровил
в блясъка си
влюбени сълзи,

застинали...

от овчедушие

в прибоя

в очакване

на приливна мечта,

излющена

от скални вопли

в рушаща,

ослепяла тишина...

 

чуваш ли...

 

дъха на пеперуда,

безумно

врязала се

в светофар,

когато се размива

тъмнината

в червен,

зелено - жълт

портал,

погълнал

миговете на изчакване

замрял,

ужасно сив,

незрял...

премлясва

до прашинка цветовете

от избледнял

в пространството

овал...

 

чуваш ли...

 

изплю ме асансьорът

в поредния безвкусно подреден стилаж

сега крася разбитата витрина

на собствения си...

 

мираж...

 

примига нощем светофарът

и чувам пеперудени откоси...

 

морето е далече...

 

до прибоя

зарових парещи

въпроси...

 

22.01.09

Пловдив

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??