22 may 2010, 23:22

Цирк 

  Poesía » Para niños
1031 0 6

Голяма суматоха стана
там, на горската поляна.
Цирк пристигна отдалече
с акробати пет мечета.
Със Зайко, ходещ по въже,
клоуни - прасенце и мишле.
Лъвче сръчно обръчи върти,
слонче на едно краче стои.
Пък фокусникът е Лисан
и е тъй изкусен и хитран.
Знае фокуси  почти безброй,
публиката пак ще слиса той.
Още, още много номера
ще покажат на арената,
кончета, сърни, светулки
и щурчетата с гъдулки...
Циркът шатрата опъна
там на горска хладина
и афиши бързо разлепи,
никой у дома да не стои.
Заприиждаха животни
радостни и натъкмени,
замълчаха птици изумени.
Представлението почна
точно във уречения час...
Всички гледаха в захлас.

© Галя Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??