ЦИРК
Живеем в някакъв абсурд.
В цирк превърнаха страната.
За тлъста плячка лъвовете са готови
номера пред публиката да показват.
Клоуни, облечени във власт,
зад грим са скрили свойта наглост,
с изрисувани усмивки на лица
шегуват се, а на народа му се плаче.
Че започна той умело да жонглира
с мизерната заплата всеки ден.
От днес за утре. Как да стигне?
А следващата още е далеч.
Фокусник с магическата пръчка
от цилиндъра си вади пак надежда,
а публиката силно аплодира,
че номерът е нов и неизвестен.
Високо там под купола на цирка
въжеиграчи нови уверено вървят напред,
но този цирк със сигурност е същият
и ще го гледаме пак от първия ред.
© Жулиета Вълчева Todos los derechos reservados