Небето казват днес е тъмно...
Мъгла горчива го покрива.
Поглеждам – виждам белота!
Във облаците щастие заспива.
Морето казват днес е сиво...
Вълни от ярост в страх бушуват.
Поглеждам – виждам светло синьо!
Надежди с вяра смело плуват.
Тревата казват днес е в черно...
Лъжите върху нея коленичат.
Поглеждам – виждам искрено зелено!
С благодетел истините тичат.
Каква е тази цветна слепота?!
Заслепила и сърцето и очите.
Отпиваме лъчи от живата вода,
блеснала със светлината на звездите!
© Цветето Б. Todos los derechos reservados