16 mar 2010, 12:46

Цветята по света 

  Poesía » Otra
531 0 1

ЦВЕТЯТА ПО СВЕТА

 

Различни са цветята по света.

Отварят те пред нас ухаеща врата.

Там видях на Пролетта сестриче -

то нарича се кокиче!

 

Имаше също и глухарче,

то със розата си бе другарче.

Гледах през едно прозорче

как на топличко си спи

малко минзухарче.

 

Билки също зърнах май,

от които си направих чай.

А пък във гората,

там някъде, изпод листата,

 

гледам бяла като чайка,

мъничката, горска лайка!


                      Ралица Костова

 

© Ралица Костова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ухае на цветя,билки и гора.
    Поздравявам те миличка!
    С интерес ще те чета,защото именно твоята поезия е детска,защото е излязла от детската ти душа.
    Прегръщам те с обич и усмивка!
Propuestas
: ??:??