На НЕЯ
Цяла събрал те бих
в един само стих.
В един - и то цяла?
Печати ли се радост
на хартия бяла,
дали мъката тече от
химикала?
О, не!
Но ако тресе ме лудост
тиха
и в несвяст се гърчи
моята душа,
не в един стих си -
в единайсет букви си -
ОБИЧАНА ЖЕНА!
© Валентин Василев Todos los derechos reservados