6 jun 2017, 23:47

*** 

  Poesía » Otra
363 1 0

Търкаля се животът – прясна пита –

по нанадолнище, по равно, по баир.

Сърцето плод завързва без да пита

и любовта превръща в синкав вир,

 

във който лягат страсти и съмнения,

раздели, срещи, радости, вини,

престорено горчиви извинения

и изневяра, дето не сладни.

 

Проплаква дъжд. И смеят се звездите.

Светът е малък. Аз-ът е висок.

Животът ни е просто топла пита.

Последното парченце е за Бог.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??