Да беше в рима и душата
(откъс от поемата "За последно")
... Последен ден да е зората -
последен плен и за духа.
Последна сянка в светлината -
последен грях насред греха.
Последен зрител сред тълпата -
последно първи, да съзра...
... Да беше в рима и душата
последно свята на света.
Да грееше във свята нежност
последна капка на стиха...
в едно море от безнадежност
последна винаги е любовта...
© Росен Витанов Todos los derechos reservados