6.01.2013 г., 14:49 ч.

Да беше в рима и душата 

  Поезия » Любовна
513 0 0

Да беше в рима и душата

(откъс от поемата "За последно")

 

... Последен ден да е зората -

последен плен и за духа.

Последна сянка в светлината -

последен грях насред греха.

 

Последен зрител сред тълпата -

последно първи, да съзра...

... Да беше в рима и душата

последно свята на света.

 

Да грееше във свята нежност

последна капка на стиха...

в едно море от безнадежност

последна винаги е любовта...

© Росен Витанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??