28 sept 2010, 14:42

Да бъде 

  Poesía » Otra
549 0 1


 

На...  

 

Към парче лист под масата на коляно,

в безпорядък изстрелват се думи.

Бързо, една след друга –

все изляти от чувства куршуми.

 

Върху стената отсреща лъчи

рисуват огнена клада.

Водопад звуци всичко залива

и мисли от главите ни бягат.

Двойки танцуват в унес,

слова се шептят и заричат,

по тавана лудеят звезди

и погледите наши увличат.

 

Ухаеща на зов за обич,

спотаи се в рай на непознати ръце,

по-омайни от древните руни.

Разтваряш ти невинни уши и сърце

и дано нелъжовни са думите...

 

Часът полунощен настъпи.

Под цветна светлинна морава

„Лейди” затанцува самодива,

раждайки от чувства жарава.    

Нека мъжете за нея

да не свалят звезди от небето.

А на нея крила да дарят

волно да лети между тях.

Тъй ще радва сърцата на всеки

с искрения си мил смях.

 

Негър за живота си пее,

думи ритмично реди.

По стълбите олюляват се сенки

и потърсиха очите очи.

Навярно го беше заслужил

и тя огън небесен укри.

Но той надежда не търсеше,

а пред тях само да помълчи...

 

И замечта на света някой

да превърне във вечна картина

нежността на извивките страстни

и прелестта, пленила мнозина.

 

Всичко е преходно, ала остават

спомените в думи и щрихи.

Петрарка и Данте ще му завиждат,

Клеопатра ще те гледа с възхита.

Красотата ще се превърне във вечна,

за да се помни и да пребъде.

Ала в живота случва се само,

ако тя тихо прошепне: 

- Да бъде!

 

Ако не си млад и успешен,

ти дали това ще получиш

със съдба на Холандец летящ

и кармата на улично куче?

 

Ето, някъде там над стария град, 
зората вече се появява. 
Сред божествено нежна перлена гръд 
от океана дар засиява...

 

PS. С искрено пожелание по случай рождения ден за щастие и разбиране от всички, чиито мечти ще поискаш да сбъдваш! Срещай само хора, достойни за твоите сънища!  

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??