21 jun 2016, 13:16

Да бъде красиво 

  Poesía
232 0 1

                                                                  Да бъде красиво

 

 

Гледам ви в очите, мъже и жени,

в ушите ми силен писък звучи.

Барутен  дим да стои в сянка и спомен,

мъката в душата, товара огромен.

 

Къде остана вярата в доброто,

навярно безмълвно догаря в злото.

Юмрукът свит брои и пак брои

кой гладен и жаден тук още стои.

 

Гладните спряха сами в забоя,

няма радост, надежда, без хляб в строя.

Уж демократа всичко урежда.

Отворете очи, хора, кой ви поглежда.?

 

Мъждукаща вяра пак се разгаря,

гръд мъжка и мисъл човешка отваря.

Животът за радост и обич на всички по света.

Дните ще светят, ще отмира всяка клевета.

 

Морският бриз с прохлада ще окъпе човека.

Да има живот, да се изпълни с радост века!

Свободата да е свобода, да бъде красиво,

поколенията да вървят напред щастливо.

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Прекрасно и толкова истинско! Браво!
Propuestas
: ??:??