Да кажеш край се иска дързост,
а аз я нямам! Знаеш и това.
Да кажеш край се иска твърдост -
да не те е страх от самота.
Да кажеш край и да си тръгнеш.
Да не изпиташ никаква тъга,
глава назад да не обърнеш...
Кой да ме научи на това?
Да кажеш край и после нищо.
Студена, мъртва тишина,
едно изгаснало огнище,
страст заровена в жарта.
Да кажеш край се иска смелост,
а не мълчание и студ,
защото пътят, който сме поели,
свършва някъде дотук!
© Васил Todos los derechos reservados