22 feb 2013, 22:10

Да не забравям 

  Poesía
719 0 0

Само малко по-спокойно!

Всички много знаем...
Сгреши ли нещо някой,
мъдростта ни идва в двойно!

Хайде малко по-спокойно,
всеки си има глава на раменете,
оправдания не им търсете,
оставете ги на мира, разберете!

По-спокойно...
Не сме критерий, керванът си върви,
центърът не си, за всичките Земята се върти.
Не ти си върху нея, а тя тебе те държи...
Дори да реши да се разруши поройно,
нямаш силите да отвърнеш равностойно,
така че... само малко по-спокойно.

Не взимай от чуждата трапеза случайно позахвърлени трохи,
твоята си горчилка от паничката си преглътни,
Не си издавай терзанийцата, спри... изведнъж млъкни,
вдигни си от земята гордостта и просто си тръгни.
Да, може да не е красиво и съвсем достойно,
обаче само малко по-спокойно!




© Виктория Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??