Да те обичам или пък не?
Да те обичам ли или не искаш?
Да те обичам какво ще рече?
Да те обичам ли ме притискаш?
Обичам те днес, преди, сега, вчера.
Обичам те все тъй години наред.
Обичам те пак и пред тебе треперя.
Обичам те! Знам - нещо не ми е наред.
Обичах те, стенех името тихо.
Обичах те с плачещи тъжни очи.
Обичах те! Сърцето ми тъй не откриха.
Да знаеха - заровено в тебе лежи!
Обичам те с думи нежно незнайни.
Обичам те с търсещо буйни ръце.
Обичам те с мисли страстно омайни.
Обичам те с невиждащо мрачно лице.
Мразя те с болка упойно горчива.
Мразя те с огън безсънно страхлив.
Мразя те с устни, отрова попили.
Мразя те с моя стих безсрамно лъжлив.
Да те обичам? Не, не мога!
Да живея без тебе? Не върви.
Да те обичам ли? За Бога!
Върви си! Просто всичко забрави!
© Метафора Todos los derechos reservados
Обичах те с плачещи тъжни очи.
Обичах те! Сърцето ми тъй не откриха.
Да знаеха - заровено в тебе лежи!
Това ми хареса