9 dic 2017, 18:55

Да ти кажа сватя 

  Poesía
357 0 2

Да ти кажа сватя и да се оплача,

вчера новините гледах преди мача.

Вицепремиера, нужници открива,

сякаш ще се храни, с усмивка бе щастлива.

Нужника модерен (май със светофари).

Нужника без виза (явно за тузари).

Гледам го и цъкам (копчето не хваща).

Батериите смъкнах (с нокътя ги дращих),

свършил им е тока. Пу да се не види.

Пак забодох поглед, свате, в новините.

Срам ме е, но гледам. Ко да правя сватя?

Искам във цукала, тоя да го пратя.

Само ленти режат и лъжат народа.

Кой ще се изхожда в таз модерна мода?

То канали няма, в половин България...

Новините, сватя, са като диария.

Ала-бала - туй е! Добре, че почна мача.

По нашите цървули поне да похрача.

Те са ни добрички и не се обиждат,

защото самички класата си виждат.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??