30 jul 2008, 15:59

Дай ръка, да ти гледам, любими... 

  Poesía
1108 0 15
 

 

                               На С.

На брега на небето...

Август чертае със пръсти,

и е топло и светло...

Циганско лято въкръсва...

Дай ръка да ти гледам, любими.

Да целуна първо съдбата -

златни жълтици в тополите...

Неуловими -

твоите устни в косата...

Дай да ти видя покоя -

слушай конете в реката...

Нека пак да съм твоя,

циганска вечер ни ляга в краката...

Чуй шума на върбите,

Август докосва с тъга,

клоните топли заплита

и разлива златна нега...

Дай ръка да ти гледам, любими...

Днес ще позная...

Но... целувката върни ми...

Преди да погледна до края...

преди да разчета име,

на дланта ти, под устните...

просто вземи ме,

между две думи пропуснати...

 

© Евкалипт Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??