Дали да обичаш още веднъж
Е истински вероятно
Дали да възкръсне отново Христос
Да чакаме и да се надяваме
Дали ще успеем
В безмерното щастие
И някой дали ще ни каже дори
Че това е възможно
И в рими заплетени ние дори
Дали сме си истински
Дали от любов или смърт се боим
Няма кого да попитаме
Дали греят някъде други слънца
По сгряващи от нашето
Дали ще се сипят златни перца
Върху децата ни
Дали през деня или през нощта
Сме заченати някога всичките
Дали във живота или в смъртта
Да вперим поглед неистово
Дали да сме живи...
Или да не сме...
А има ли полза от нас...
Дали да се питаме...
© Дух на лютеницата Todos los derechos reservados
Хубаво стихо, Киркор! Поздрав!