Те, китовете, днес са на изчезване -
отстрелват ги все още за консерви
или сами излизат от Морето
в безмълвен тих протест срещу "прогреса" ни...
И знаеш ли, говорели си с песни -
отнемало им час да кажат името си
и имали си "Песен на Годината",
и даже тъй избирали невестите си!
А ние ги изтребваме тъй лесно -
разстрелваме ги с експлозивни копия -
майки с деца... Направо бесен съм!
И лъжем се, че се гради "утопия"...
... и още нещо: (с риск да съм циничен -
цинизмът е антична философия)
Дали "Прощално" не шептят делфините,
докато ги избиваме със сопите!??
© Кирил Ценев Todos los derechos reservados