9.02.2012 г., 11:44 ч.

Дали "Прощално" не шептят делфините 

  Поезия
1054 0 1

Те, китовете, днес са на изчезване -

отстрелват ги все още за консерви

или сами излизат от Морето

в безмълвен тих протест срещу "прогреса" ни...

 

И знаеш ли, говорели си с песни -

отнемало им час да кажат името си

и имали си "Песен на Годината",

и даже тъй избирали невестите си!

 

А ние ги изтребваме тъй лесно -

разстрелваме ги с експлозивни копия -

майки с деца... Направо бесен съм!

И лъжем се, че се гради "утопия"...

 

... и още нещо: (с риск да съм циничен -

цинизмът е антична философия)

Дали "Прощално" не шептят делфините,

докато ги избиваме със сопите!??

© Кирил Ценев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??