Децата ни чертите ни повтарят,
успехите, копнежите и грешките.
Във същите съмнения изгарят -
еднакви са чувствата човешки.
Децата ни са наше отражение.
Мечтите ни понякога различни са
и ценностите ни се разминават.
Желанията ни не си приличат
и много неизказано остава...
Децата ни са наше отрицание.
Децата ни не само гените ни носят.
Те не просто са наше продължение.
Децата отговор са на безброй въпроси
и на Доброто в нас са утвърждение.
Децата ни са нашето безсмъртие.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados