Красиви са раните от храстите,
одраскали ръцете на детето!
Красиви са и раничките на колената
от колелцето!
Красив е малчуганът... така изцапан с кал!
Красиви са им сълзите -.невинни,
като перли безобидни!
Красиви са когато спят - децата.
Красиви са - дори да се наакат!
Красиви са подскачайки на ластик!
Красиви са и наивни.
Добрички са!
Създадени са за любов,
понякога държат се невъзможно...
това е неизбежно...
... НО НИЩО... ВИЕ ПРОСТО ГИ ОБИЧАЙТЕ!
© Христо Манчев Todos los derechos reservados