Здравей, Декември! Всички те обичат!
Е, всички не, но може би почти!
От месеците, ти си тъй различен,
ухаеш на сладкиши и елхи!
А вечер тайно слушам ветровете,
разказват си истории на глас!
Снежинки разпиляват из полето,
по покривите сипят леден прах!
Изрових стара, вълнена жилетка
забравена във дървения скрин,
наметнах я със още куп вълшебства!
Декември се оказа тъй любим!
© Руми Todos los derechos reservados