24 jul 2020, 14:27

Делнична 

  Poesía » Civil
370 0 2

Делнична

 

Пущам всички розови изгреви
и уморените тъжни залези,
искам да седна до едно обичане, 
а нощта да вдигне наздравица.

 

Да ми се пръснат болежките
и блянове опустели в очите ми,
да се изтрият и грешките,
да пресъхнат напук и сълзите ми.

 

От многото скитане в сънища, 
да гоня мечти сред звездите,
по лабиринтните пътища-
затънаха в илюзии дните ми.

 

И в делнична женствена рокля, 
да стана сутришна търсена муза
от споделената нощна разходка
с мъжа облечен в душевната риза. 
 

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??