8 may 2018, 2:48

Ден в нощта 

  Poesía » De amor
489 1 9

Аз отричам светът да е сив,
ти разпали живота от него –
и издигна в импулса ми див,
от невинност усмивка на бебе.

Не дотичах на коня си бял.
Изгоряла е сабята в боя –
и не зная дали съм видял
великани, кръстосващи Троя.

Не можах да ти бъда Ахил.
През петата сърцето ми бие.
И не зная дали съм открил
красотата на синьото „ние“.

 

Не успях да преборя деня.
Съжалявам за твоите съ̀лзи.
Енергично се спуска нощта,
и обстрелва сърцето ми с гилзи.

На листа те намирам сега…
И рисувам дланта ти от пламък.
А плътта ти, подобно на камък,
със усмивка обходи света.

© Димитър Драганов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??