Пея песен прочувствена - с моята вярна китара.
А в калъфа ù скрит е зареден пистолет.
Моята песен е тъжна... Моята песен е стара.
Ала ще я допея - нали дал съм обет.
Влязох аз ненадейно с китарата - в бара.
И на стойката седнах - и тихо запях.
Моята песен я чуха и разбраха, и вярвам -
всички тук сега ще изтръпнат от страх.
Всичко тук е оплетено - в далавери големи.
Всички тези бандити в ада ще горят.
Никой тук - все още - не се сеща за мене.
Ала босът бандитски - не ми ли е брат?
Тези гадни бандити - те ще паднат убити.
Да, сега ще ги сгази тях бързият влак.
Стрелям. Стрелям! Но свършва и моят пълнител.
Но във този миг пада последният враг.
Ето - всичките гангстери вече са мъртви.
Аз избягнах куршумите. Аз оцелях.
Нямам и драскотина - сякаш съм безсмъртен.
Но защо жив останах - това не разбрах.
Крача пак сред тълпата, и на някого помагам.
Това беше поредният мой тежък ден.
И измъкваме се с теб - и ръка ти протягам.
Ала ти изобщо не тръгваш със мен.
Целувам те - но е невъзможно тук да остана.
И не свири за мен сватбеният химн.
Заминавам далече... Много далече заминавам.
Да, животът ми не е като на филм.
Живея инкогнито. На другия край на страната.
Различен съм. Разкаял съм се. И съм нов.
Много време е минало... И забравих тъмата...
Но за бой със смъртта аз пак съм готов.
© Стефан Янев Todos los derechos reservados