Детство
Децата са най-чистите същества на света,
неопетнени, с добра душа,
попиват всичко със своите сетива,
малки хора с добри сърца.
Тяхното детство сега е различно,
няма ги веселите игри в квартала,
скучно, понякога даже безлично,
а някои деца остават сами.
Вкъщи на компютъра играят,
не викат, не скачат, не мечтаят.
Приятели в Фейсбук имат не един,
за тях Празника е Хелуин.
Вместо да играят навън с прашки,
занимават се с таблети и флашки.
Времето минава, големи порастват,
свързани с техниката израстват.
А Детството в Живота е веднъж,
то не се връща, не се повтаря.
Пораснали големи тя жена, той мъж,
те връщат се в мислите си с умиление,
но уви Вратата на Живота полека се затваря.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados