22 ene 2008, 5:21

Didgeridoo 

  Poesía » Otra
566 2 6
Didgeridoo

Страшно австралийско лято
в разтопен бронз облято,
от горещия пъкъл довято,
със огън и пламъци посято.

Край червения камък на Uluru,
с демонския вой на didgeridoo,
танцуват голи, потни аборигени,
от въглен и слънчев дух родени.

Танцуват ярко обрисувани мъже,
танцуват за духове и стари богове.
Със бумеранг и копие в ръката,
танцуват в ритъма на кръговрата.

Танцуват за monsoon и облак черен,
танцуват за обилния порой пореден,
танцуват за птиците в Kakadu,
танцуват за младо Каngaroo.

Танцуват за нов живот от пепелта,
за зелена трева и свежи цветя.
Танцуват за утрешния дом,
за плодороден, мокър сезон.

P. S.
didgeridoo - аборгески музикален инструмент                
Kakadu- национален парк - природен резерват
Uluru - огромен камък, географския център на Австралия

© Алекс учо Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??