17 jul 2012, 13:08

Дилема 

  Poesía » De humor
1052 0 13

Дилема


Погълнала е тишината туй селò,
риката сал въф бързея са чува,
проскърцва мелничарско колело 
и тая нощ мливарят ши будува.


Са връщам пак пу кривата пътека,
надничам зад дувара - тишина.
Утварям бавно вратника, пулееека
на пръсти и през входната врата.


В гърнето с боб вудата е извряла,
са стреснаф, кът избля ина уфца.
Тя, пупадията, утдавна е заспала,
и кой на боба ши дулей сига вода?


Защо ли толкус рану са прибрах 
дома, при тъс заспала пупадия?
Дал щоту ут дилафа ма е страх,
ни сварвам у килера да са крия.


Вуда ли да дулея въф гърнето,
ил пупадията да дигна ас ут сън,
ши стани зян и бобъ, и мисцету,
на туй утгоре ас ши спя утвън.


Далечи нейде чува съ гълчава,
гачи лий ут селския мигдан.
Запоят в хоримака прудължава,
прупял е някуй кьоркютюк пиян.


Сфалих ут огина гърнету,
на пръсти кръдешком приминах двора,
пулекичка съ спуснах пу дирету,
дано въф хоримака има ощи ора.


Амин!

© Костадин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??