22 ene 2021, 23:03

Дим да ви няма 

  Poesía » Civil
827 0 5

Какво вий искате от мене, господа?!

Да си играем на стражари и апаши?!

Как да играем, като сте под закрила на съда,

като стражарите са ваши?!

Аз плащам данъците си, работя,

отгледах хубави, добри, възпитани деца,

в казарма бях,  врага ни да наказвам се научих.

Живота ли ще ми отнемете за да мълча, нищо ново,

вземете го, нали го сторихте на Балканджи Йово?!

Или и мене като Ботьов, като Левски  ще посочите за терорист

разклащал слабите основи на държава,

не като любимия статист?!

Ще искате да премълча и за Батак, 

елате и вземете ми главата с крива сабя?!

Не ще да коленича в страх пред вас о, неразумни господа

и нямам нужда толкова от европейската помада.

Ще ви сразя с презрение, ще бъде твърда моята ръка

от любовта към род, България, деца аз казвам - стига!

Я по-добре се махайте, върнете ни заграбеното, да!

Дим да ви няма, вървете при такива като вас...

накрая на света, неблагочестиви господа!

 

 

 

 

 

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??