30 jun 2012, 21:56

Джин в жегата лоша 

  Poesía » De humor
522 0 0

На Хр.


В горещия и тежък ден,

когато въздухът лепи телата ни, 

погледна ти смутен и вдетинен, 

главата ти отвътре пак ехти!

 

И джин стои в хладилника и чака,

лимон до него мъдро се реди,

покачва се в душата ти живака,

а тялото желае да презареди!

 

Във чашата, гореща и прозрачна,

постявяш лед, лимон и щипка страх,

доливаш тоник, джин, усмивка многозначна -

"Ах, как живота аз си проиграх!"

 

А розовата сламка там е за разкош, 

придава свежест, смисъл в течността,

и става днес денят дори не лош,

щом ти не си в реалността!

 

Момче, недей захласва се в таз чашка,

че може да те заболи глава,

шегата ти се струва дебелашка,

но то е от джина и тоника с леда!

 

© Белисима Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??