На Хр.
В горещия и тежък ден,
когато въздухът лепи телата ни,
погледна ти смутен и вдетинен,
главата ти отвътре пак ехти!
И джин стои в хладилника и чака,
лимон до него мъдро се реди,
покачва се в душата ти живака,
а тялото желае да презареди!
Във чашата, гореща и прозрачна,
постявяш лед, лимон и щипка страх,
доливаш тоник, джин, усмивка многозначна -
"Ах, как живота аз си проиграх!"
А розовата сламка там е за разкош,
придава свежест, смисъл в течността,
и става днес денят дори не лош,
щом ти не си в реалността!
Момче, недей захласва се в таз чашка,
че може да те заболи глава,
шегата ти се струва дебелашка,
но то е от джина и тоника с леда!
© Белисима Всички права запазени