Днес целият си свят ще ти изпратя -
съдбата си, сърцето си, мечтите,
надеждата и вярата, душата,
живота си, зова от бъднините.
Ще потопя на времето стрелките
в стихиите и водни, и небесни.
И блясъка извиращ от звездите
аз искам да е твой с вълшебни песни.
На теб оставям пориви чудесни
и откровени мисли с нежен плам.
За себе си запазвам дни нелесни
и полъха от град пустинно сам.
Ти тържествувай с повече любов.
Не се оплаквам в своя кът суров.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados