27 mar 2022, 10:56

Днес с никого не ходим на дуел... 

  Poesía
180 2 8

Днес с никого не ходим на дуел,
надскачаме душите си човешки,
един поет – душа в словата вплел,
надзърта иззад двери много тежки,

 

където се е скрил от воя зъл,
озъбен и стоуст, на людско его.
Я пистолет му дават, я акъл,
но много по-добре им е без него.

 

А съвестта едничка секундант,
отмерва разстоянието точно.
Животът е в мишената си взрян,
дуелът свърши. Няма и да почне.

 

Какво, че любовта му е ерзац,
за нея той наистина умира
и след последния съдбовен танц,
дано, дано оставят го на мира.

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??