23 sept 2009, 13:01

Добре дошла си, есен 

  Poesía
1942 0 10

Есен моя златокоса.

Дошла с последни слънчеви лъчи.

Прегръщаш с аромат на дъхави листа

и рониш дъжд от парещи сълзи.

 

Целуваш устните, пресъхнали за тебе.

От жарко слънце парени до вчера със мечти.

И в танца - залезен като магия,

ме каниш да танцувам призори.

 

От сън-сънувана, в морето трепетно, бленувана.

На рамото ми още неугаснала е живата звезда.

С която някой ме даряваше във унес,

щом се спускаше над мене вечерта.

 

Добре дошла си есен - златоструйна.

Макар да носиш ми тъга.

От твойта нежност глътка ще отпия

и ще затанцувам валса с твойте есенни крила.

 

© Таня Кирилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??