5 nov 2015, 17:32

Добрият съпруг 

  Poesía » De humor
242 0 1

Не ходя по кръчмите нощем-

не ми е това на сърце.

Не искам след пиене послем

да кърша за лудо ръце.

 

Във вкъщи леглото ми празно

да мъчи и мойта жена,

че туй си е дело заразно

да търси във мене вина.

 

Да ходя на четири крАка,

да лазя по черен паваж.

Да лягам отвънка в барака

или пък във мръсен гараж.

 

Жена ми да бъде самотна.

Да чака тя ласки от фен,

а утре да чува срамотна

и лошата дума за мен.

 

За мене е кръчмата вкъщи,

че пия с жена си напук

на хиляди влъхви и тъщи...

Затуй съм добрият съпруг!

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Анастасия! радвам се, че ме посети!
    Хубава и спокойна неделна вечер!Поздрави!!
Propuestas
: ??:??