11 sept 2013, 16:00

Доколко е дълбока любовта ни 

  Poesía » De amor
582 0 3
 
Доколко е дълбока любовта ни
разбираме по болката, която
изпитваме, когато ни разлюбват.

Избухна болката ми, изгори ме -
направи ме на хладна, сива пепел.
Избухна болката ми, умъртви ме -
ни знания, ни мъдрост ме спасиха.

Но моля се -
под пласт от хладна пепел,
сърцето ми дано е още живо!

Тогава то,
след много дълго време,
във някой странен ден ще потрепери,
във някой весел ден ще се усмихне
и, като приказната птица феникс,
за нова обич пак ще се разлисти!

Възможно е - след дълго, дълго време.

Ако сърцето ми е още живо!

© Ангел Чортов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Сърцето решава, Ангаре!Но най-често оживява и зепочва отново!
    Харесах! Поздрави от мен!
  • Ни знания, ни мъдрост...Сърцето знае най-добре!И докато бие,се моли за любов!
  • Сърцето има способност да остава живо дори когато няма никакви признаци на живот.
    Поздрав за стиха!
Propuestas
: ??:??