Този свят се крепи на доверие,
уловено във вятърни мигове;
оцветено митично поверие,
затвърдено от залез над нивите.
Този свят се крепи на прегръдка,
подарена в беззвездните вечери,
на самотна въздишка преглътната
и на тайна със шепот изречена.
Този свят се крепи на мечти -
разпиляни, грижливо събрани
и на болка в щастливи очи,
оцелели след многото рани.
Този свят се крепи на разбиране
той е вечен и винаги нов
и е точен, и няма дозиране -
този свят се крепи на любов!
© Екатерина Спасова Todos los derechos reservados