May 7, 2019, 11:18 PM

Този свят 

  Poetry
344 0 0

Този свят се крепи на доверие,

уловено във вятърни мигове;

оцветено митично поверие,

затвърдено от залез над нивите.

 

Този свят се крепи на прегръдка,

подарена в беззвездните вечери,

на самотна въздишка преглътната

и на тайна със шепот изречена.

 

Този свят се крепи на мечти -

разпиляни, грижливо събрани

и на болка в щастливи очи,

оцелели след многото рани.

 

Този свят се крепи на разбиране

той е вечен и винаги нов

и е точен, и няма дозиране -

този свят се крепи на любов!

© Екатерина Спасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??