10 jun 2016, 7:49

Доверих ти се 

  Poesía » De amor
441 0 5

 

В скута ми полегна тишината, сгуши се във моите ръце,
пуснала къдрици тъмнината, галеше ме с вятърно лице.
Мислите ми някъде летяха, махаха безцелно със криле,
нямаха посока, но се спряха, нежен глас покоя им отне.

 

Спомени рояк ми налетяха, кацаха по мойте рамене,
галеха ме, други ме кълвяха, късаха от моето сърце.
Твоят образ виждах в тъмнината и протягах двете си ръце,
беше си отишла тишината, стапяше се твоето лице.

 

Две очи останаха накрая – въглени блестящи във нощта,
изгориха ме, бе Ад във Рая, огън лумна в моята душа.
Мислех си – добре, преболедувах, ето, вече скърших този клон,
няма повече да се преструвам, то, сърцето няма си закон.

 

То обича, страда и проклина, но дълбоко любовта си крие
и света отгоре му да срина, ще обича от любов ще вие!
Леко се отдръпна тъмнината, а от изток май порозовя,
две очи човъркат ми душата, този път ще им се доверя!
 

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??