24 sept 2015, 17:51

Драгойновска луна II 

  Poesía » Del paisaje
337 0 0

 

Драгойновска луна ІІ

И тази нощ звездите брòя!
Приема Звездния парад!
Огромната Луна е моя.
С Романтиката пак съм млад.

Навярно Синята луна
се перчи горе на небето
такава тя си остана,
докато в мен стои... детето.

В шпалир са едрите звезди,
а тя е истинска царица.
Не знам къде нощта гнезди -
приличаща на нощна птица!

А в това нощно кадифе
изригват малки звездопади...
Прескачат романтичното небе
и пълнят нощните естради!

Пак тази нощ звездите брòя,
приемам лунния парад,
Романтиката пак е моя
и аз така се чувствам млад!

23.07.2013г.Драгойново

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??