19 ene 2021, 12:45  

Друго какво да ви дам? 

  Poesía » Filosófica
623 2 9

Пиша и пиша, за нощ и по няколко стиха,
отрова и комка,  душата ми — тръни влече.  
Пръст ми размахваха строго, а после простиха.
Луда е, само понякога,  някой през зъби речѐ.

 

Мога да бъда дъга — с цвят да пълня гледците,
 та сляп да прогледа камбани да чуе и глух.
От мен се отричат децата ми, даже,  предците,
уши са наостряли, чули зловредния слух.

 

Нощем сърцето ридае ми — гóрко сираче,
денем душата на истина моя бодлива е храм.
Щом сте забравили как се обича и плаче —
вземете крилете ми! Друго какво да ви дам?

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??