Този град обеща краткосрочно залитане
и изплете на всеки по тънко въже.
А нощта е светулчена – иска ли питане -
в червени фенери просветват мъже.
Градът се разсънва от снощен запой.
И превитите улички с дъх на уиски
кавалерстваха вчера на дами от сой
от сърцето „Кристал”, та до "Плиска".
И градът ще си спомни, още пиян,
самозваните дами по "Ботев"-
как ги скри и забрави да сложи капан
на дъжда след това. И потопа.
Като цветно ветрило блестеше нощта.
Като слюда, очи и послъгване.
Като зряла комета със дъх на жена...
като негарантирано сбъдване.
© Елена Биларева Todos los derechos reservados