25.08.2013 г., 20:43 ч.

Другото лице на града 

  Поезия » Друга
816 0 14

Този град обеща краткосрочно залитане

и изплете на всеки по тънко въже.

А нощта е светулчена – иска ли питане -

в червени фенери просветват мъже.

 

Градът се разсънва от снощен запой.

И превитите улички с дъх на уиски

кавалерстваха вчера на дами от сой

от сърцето „Кристал”, та до "Плиска".

 

И градът ще си спомни, още пиян,

самозваните дами по "Ботев"-

как ги скри и забрави да сложи капан

на дъжда след това. И потопа.

 

Като цветно ветрило блестеше нощта.

Като слюда, очи и послъгване.

Като зряла комета със дъх на жена...

            като негарантирано сбъдване.

 

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??