9 ago 2008, 8:29

Два гълъба 

  Poesía
901 0 8

Два гълъба

 

Два гълъба видях да се целуват,

кацнали на цъфналия клон.

В очите им искри на обич плуваха

и светна пролетният небосклон.

Главите си поклащаха игриви,

със човчици се галеха едва

и тихо си гугукаха щастливи

и радостни от своята съдба.

И екна утрото от птича песен,

слънцето надникна зад върха,

а аз ги гледах смаяно унесен,

с преливаща от щастие душа.

Повярвах, че денят ще бъде весел,

а радостна, красива пролетта,

че винаги ще има птича песен,

щом гълъби се любят в утринта.

 

 

© Йордан Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??