24 may 2016, 5:03

Двадесет и четвърти май 

  Poesía » Filosófica
918 0 1

Чрез подвига на Братята Светѝ 
Родѝната съзѝда висотѝ
и множество народи проси`яха
чрез писменàта - вечен храм и стряха!

 

За Б`ългарщината и меч, и броня
е родната ни Азбука изконна!
И нека е и Тр`ънена корона,
ала към Б`ъдното ни - благосклонна!

 

Благословени Братята-Светци,
дарѝли нам и завещали писменàта,
за да проглеждат зрящи и слепцѝ!...

 

..........................................................................

 

И нека Раят земен рòден... е отплата!...

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Рядкост е да намериш нещо така добре и стегнато написано по темата. Поздравления!
Propuestas
: ??:??