11 sept 2018, 23:01  

Две думи... Обичам те! 

  Poesía » De amor
551 4 4

Сълза… И защо ли?

Безнадеждност е тя,

щом душата се моли,

щом протяга ръка

за две думи, събрали

във едно любовта,

но отскоро избрали

болка, страх и тъга.

 

Онемели и слепи,

свити днес на кълбо,

тишината приели,

уж, за свое добро,

те не знаят, че утре

щом угасне жарта,

ще превърнат във пепел

овъглена душа.

 

И тогава, не пламък,

клада там да гори,

няма как да възкръснат

тези думи добри.

Силен дъжд… и готово,

не остава следа,

от словата решили,

да утихнат в калта.

 

Затова прегърни ги
и навреме кажи,
не очаквай да падат
дъждове и слани.
В тях е силата Божа,
в тях е тази искра,
която захранва
докрай Любовта.

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви от сърце, Ели и Мария! За мен е чест!
  • Чудесно стихотворение, Таня! Най - красивите и нужни думи, поднесени поетично! Финалът е страхотен! За мен бе удоволствие да прочета! Аплодисменти за таланта!
  • Хубаво!
    А любовта не бива да се погубва – от страх...
  • Да, Румяна! И най-вече убиваме любовта в себе си от страх, да не се изложим.
Propuestas
: ??:??