31 ago 2012, 12:26

Две очи 

  Poesía » De amor
543 1 0

Две искрящи звезди аз сънувам,
две мъниста със цвят на вода!

Тях да видя аз вечно жадувам,
да разбулят таз нощна тъма!
Перли чисти, невиждани още,

спящи тихо под бистра роса.
Тихо идващи, будещи нощем 
мойте мисли, таящи страха.
Бели птици в небе от измами,
сиво, мрачно, в кълбета от дим,
спотаило гласа на кръвта ми
и забравило пламъка син.
Те ме гледат тъй вечни, тъй мили,
като утринна пепел в съня
и изпълват душата ми с сили,
да се боря безсмъртна с страха.
Две сълзи пак дъжда приютили,
като бащина къща сирак,
на едно сърце подарили
светъл лъч в непрогледния мрак.

© Дарина Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??