12 ago 2008, 13:08

Две сенки 

  Poesía » De amor
757 0 1
Две огнени платна обвиват мойто голо тяло,
две парещи звезди оглеждат се в душата ми като във огледало...
Две ноти прошептяни разтреперват всичко в мен,

две сенки, вплетени в едно, изпъкват в мрака тих, усамотен...

Едната сянка в огъня танцува и разпалва го със страст пропита,
а другата... в димната завеса изпепелява с плам горещ жарта...
Стон във тишината глуха кара въздуха да спре за миг,
а звездите затрептяват, вперени във нежен силует безлик...


Капки мънички се стичат леко устремени към розови листа,
ухание невинно омайно се разстила - изпълва с цвят нощта...
Сенките се сливат във едно, както огънят обгръща се във дим,
звуците небрежно се допълват и заглъхват в миг незаменим...

© Ели ИзбериСи Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Продължаваш да се развиваш. Втората стофа звучи като припев, защото се различава като ритъм и липсва рима. Определено се развиваш
Propuestas
: ??:??