17 may 2007, 23:34

ДВУБОЙ 

  Poesía
526 0 4

                      ДВУБОЙ

            Мислех, че е исполин  !
                Мислех, че е богатир !
            А  накрая се оказа,
                че е просто стар сатир!

            Кашата, която стана    
                я  забърка Митю Бана !
            Кой нанесе тази рана?
                Лош магьосник  Митю Бана !

            Чудя се, какво ти стана,    
                да ме замениш със Бана?
            Где е личността осмяна?
                Где се крие Митю Бана?

            Кой се крие на тавана?
                Сянката на Митю Бана !
            Грешката, която стана,
                пак е по вина на Бана !

            Аз съм рицар, ще застана
                срещу хитростта на Бана!
            Митьо, стягай си колана,
                щото скоро ще те хвана!

            Аз съм рицар, не съм цар,    
                но на Бана съм кошмар!
            Нищо, че  е  вече стар,
                щом заслужил е шамар!

            Вече няма да застана
                в сянката на Митю Бана!
            Ще зарастне тази рана
                с бисерна любов огряна!

© Светльо Златанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??