17 jun 2014, 22:40

Дъждовна песен 

  Poesía » Otra
378 0 1

Косите ми, безкрайна есен,
беляза ли с невидим знак?
Сломен, дъждовната ми песен
доведе ме пред твоя праг.

Блести прозорецът и ясно
смях отвъд завесите ехти.
И аз усещам като пясък
как, мечтание, изтичаш ти.

По устните ми бяга тишина
и аз пристъпвам колебливо.
Тя в тоя късен час не е сама.
Дано, дано да е щастлива!

Слънце сбрали, лъч по лъч,
портрети непробудно спят
и сред радостната глъч
спомени в килера се топят.

Ти може би ще същестуваш,
клетнико, в илюзия, безимен.
В очите ти ще тлее тишина.
Устните ще носят дъх на зима.

© Александър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ...откога чакам тая песен, макар и дъждовна,
    сред словесния порой...
Propuestas
: ??:??